Cu mirosul său pământiu, dulceag, de lemn nobil ars, ușor afumat și floral și cu o fațetă lactonică, este un ulei esențial solid, încălzitor și ancorant, renumit pentru proprietățile sale restauratoare. Folosit în...
Săpun Salvie & Guaiac
Un săpun natural cu ulei esențial de salvie, ravensara aromatica și guaiac.
Formula: 749 | Nivel dificultate: începător | Valabilitate: min 12 luni |
Faza | Ingrediente | Total 70 gr |
A | Bază de săpun M&P Clear | 67 gr |
A | Pigment cosmetic mat 15 Blue | 0,03 gr |
A | Ulei esențial de Guaiac | 2 gr |
B | Ulei esențial de Ravensara aromatica | 25 picături |
B | Ulei esențial de Salvie Oficinală | 7 picături |
1. Tăiați cubulețe baza de săpun și puneți-o la topit pe baie de apă împreună cu restul ingredientelor din faza A, amestecați bine.
2. Adăugați ingredientele fazei B și omogenizați.
3. Turnați compoziția în forma pregătită și lăsați să se întărească pe o suprafață plană. După cca. 4 ore scoateți săpunul din formă și lăsați la uscat până a doua zi. Săpunul astfel preparat se poate apoi folosi.
Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate mai ridicată, pe suprafața acestuia pot apărea rouă și un strat gelatinos. Este un fenomen normal pentru săpunurile naturale de tip melt & pour. Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie alimentară sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide etanș.
-
2022-05-16
Avand in vedere ca uleiul esenţial de guaiac nu se mai gaseste de ceva timp, cu ce as putea inlocui si in ce cantitate? Multumesc anticipat pentru raspuns.-
2022-05-20
Bună ziua! În această rețetă puteți folosi felurite uleiuri esențiale ca înlocuitor, după preferințe. Uleiul de Guaiac va fi disponibil în zilele următoare.
-
-
2020-10-21
Bună seara! Am nevoie de o rețetă de săpun antiacnee pentru o fetiță de 13 ani.Am căutat prin toate rețetele dar n-am găsit. Dacă chiar nu este mă puteți ajuta cu ceva sfaturi ca să-l prepar? Mulțumesc frumos!
-
2020-10-23
Bună ziua! Săpunul nu este întotdeauna o alegere bună pentru curățarea tenului, poate un cleanser ar fi mai indicat, în special datorită pH-ului optim pielii. Dacă doriți totuși să folosiți săpun, cel de tip Alep ar fi potrivit pentru ten acneic: https://www.elemental.eu/ro...
-
2020-10-26
Îmi puteți recomanda un cleanser bun antiacneic? Mulțumesc frumos!
-
2020-10-27
Vă puteți inspira din aceste rețete: https://www.elemental.eu/ro...
https://www.elemental.eu/ro...
https://www.elemental.eu/ro...
-
-
-
-
2020-06-28
Buna ziua. Va rog sa mi spuneti care sunt uleiurile esentiale care si pastreaza cel mai mult aroma in sapunurile la rece preparate acasa . Am vazut undeva informatia dar, fiindca nu mi am notat nu o mai gasesc acum. Multumesc.
-
2020-07-05
Se poate un raspuns, va rog !
-
2020-07-06
Bună ziua! O astfel de clasificare a uleiurilor esențiale nu avem. Din experiența noastră, cele de citrice și care au în mare parte note de vârf foarte volatile, nu sunt persistente.
-
2020-07-08
Multumesc.
-
-
-
-
2020-03-26
Buna ziua, reteta este pentru 1 buc de sapun?
Multumesc!-
2020-03-26
Bună ziua! Cantitățile date în rețetă sunt pentru prepararea unui calup de săpun de 70 gr.
-
-
2020-02-07
Buna ziua, se poate folosi acest sapun pentru a spala manutele copiilor? Sau ce alta reteta imi recomandati? Multumesc mult.
-
2020-02-10
Bună ziua! Da, se poate folosi acest săpun. Toate cele bune!
-
-
2018-04-26
buna ziua, am primit comanda si va multumesc ptr.cadou. Intrebare: de ce nu vad in filmuletele dvs ca folositi acid stearic sau lactat de sodiu? nu sunt importante?
-
2018-04-27
Bună ziua. Atunci când s-au realizat acele materiale video, nu am avut în ofertă acid stearic și lactat de sodiu.
-
-
2018-03-29
Buna ziua,
am facut aceasta reteta de cateva ori. De fiecare data pigmentul mineral mat 15 albastru ramane nedizolvat desi tin suficient de mult pe baia de apa. La ultima preparare, am mojarat pigmentul si rezultatul este acelasi (plus ca se pierde mult in mojar si de-abia poate fi indepartat de pe acesta). Aveti vreo sugestie de alt colorant din oferta dumneavoastra? Cei perlati se comporta mai bine?
Multumesc!-
2018-03-29
Bună ziua, Laura. Dacă pigmentul se adaugă atunci când baza de săpun este topită bine și lichidă, prin presărare, atunci se poate dispersa destul de bine, eventual ajutat cu spatele linguriței prin presiune pe peretele vasului. Se mai poate folosi și o altă metodă, și anume dizolvarea prealabilă a pigmentului în puțină glicerină sau o cant.mică de bază de săpun. Nu este necesară folosirea mojarului. Pigmenții perlați sunt mai aerați, și astfel se pot încorpora mai repede în astfel de aplicații, este însă nevoie de o cantitate ceva mai mare. Avem aici https://www.elemental.eu/ro... și alți coloranți ce se pot folosi pentru săpunuri. Toate cele bune!
-
-
2018-03-21
Buna ziua. Postez aici comentariul pentru ca nu stiu unde altundeva. As dori sa fac un sapun cu sulf pentru o micoza/”ciupercuta” (o numesc asa pt ca nu stiu exact ce este, pentru apare si dispare) si as dori sa va intreb daca aveti vreo reteta in acest sens. Am mai folosit, in urma cu niste ani sapun cu sulf, in urma caruia a disparut, insa acum a reaparut. Daca nu, mi-ati putea recomanda o reteta care sa contina ingrediente antibacteriene si antifungice? Multumesc mult pt un eventual raspuns!
-
2018-03-22
Bună ziua, Simona! Rețetă de săpun cu sulf nu avem, puteți însă prepara din baza de săpun, dacă aveți posibilitatea să procurați sulf. Aici găsiți baza de săpun cu indicațiile aferente preparării: https://www.elemental.eu/ro.... Vă putem sugera și o rețetă formulată pentru micoze de piele: https://www.elemental.eu/ro...
Toate cele bune!-
2018-03-22
Multumesc mult pt raspuns. Cred ca am sa fac reteta recomandata de dvs!
-
-
-
2018-02-01
Buna ziua si bine v-am gasit . As vrea sa cumpar citeva produse de la dumneavoastra . Ati putea sa-mi spuneti cu se poate face plata si care sint conditiile ca sa mi le trimiteti ?
-
2018-02-02
Bună ziua, Maria, și bine ați venit! Accesând acest link găsiți informațiile privind plata și livrarea comenzilor: https://www.elemental.eu/ro... și alte detalii aici: https://www.elemental.eu/ro...
-
-
2017-12-16
Buna ziua,
Uleiul de ravensara poate fi inlocuit cu alt ulei esential?Multumesc-
2017-12-16
Bună ziua Oana. Puteți folosi un alt ulei esențial cu proprietăți antibacteriene, cum ar fi: cajeput, niaouli, rozmarin, fragonia, dafin, lămâie, tea tree etc.
-
2017-12-16
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt!
O zi frumoasa!
-
-
-
2016-11-06
Buna ziua,
Cu ce as putea inlocui uleiul de guaiac ? Ce rol are el ?Multumesc-
2016-11-07
Bună ziua Laura,
Uleiul de guaiac are efecte benefice pentru piele (puteți citi detalii în fișa produsului pe site) și contribuie la parfumarea săpunului, împletindu-se bine cu mirosul celorlalte uleiuri esențiale din formulă.
În general, în săpunurile de acest tip - melt&pour - puteți include orice uleiuri esențiale doriți, alese după proprietăți și preferințe pentru miros. Numai bine!
-
-
2016-11-02
buna ziua,
sapunul meu s-a decolorat dupa o saptamana , imi puteti spune care a fost cauza?
( am folosit baza de sapun transparenta )
multumesc .-
2016-11-02
Bună ziua Maria, care pigment l-ați folosit?
-
2016-11-04
am folosit pigmentul roz mat , precizez ca am facut sapunul cu lavanda ,respectand reteta dvs.
o zi buna !-
2016-11-04
Maria, acest pigment este potrivit atât pentru săpunuri CP cât și pentru melt&pour iar din experiența noastră conferă o culoare stabilă. Pigmentul roz mat este de mulți ani în oferta noastră, nu am primit până acum vreo semnalare de acest gen de la clienții noștri. Rămânem și noi cu semnul întrebării privind ce a determinat decolorarea săpunului dvs. Numai bine!
-
-
-
-
2014-11-23
Buna seara,
de multe ori intampin urmatoarea problema la sapunul MP: dupa ce il scot din forma face broboane de apa si acest lucru ii altereaza oarecum aspectul neted si lucios. Cum as putea evita acest lucru? Mentionez ca nu am folosit decat baza de sapun transparent care se gaseste in oferta dumneavoastra.
Multumesc mult si felicitari pentru oferta exceptionala de produse naturale! -
2014-07-28
staff elemental, Buna sa va fie inima, oameni buni si inimosi !
Scriu aici deoare nu stiu in ce rubrica sa scriu, "oful meu ".
Intrebarea mea este: asi putea folosi PIGMENTII MATI din gama elemental, la colorarea laptelui de var sau a vopselelor pe baza de var pentru zugravit interior ? Urmeaza sa zugravim si ma preocupa sa alegem materiale cat mai sanatoase.
Am constatat ca in sapunul facut la rece e necesara o cantitate infima de pigment, 0.3 -0.5 grame pt a colora 1 kg de sapun destul de intens si asa mi-a venit ideea de a folosi pigmentul si la zugravit.
Ce ziceti, se poate ?
Multumesc si va doresc numai bine !-
2014-07-29
Bună ziua,
Din cunoştinţele noastre unii pigmenţi maţi se pot folosi şi pentru astfel de aplicaţii, mai puţin cei care sunt instabili în medii alcaline, de exemplu pigmentul mat albastru din oferta noastră actuală.
-
-
2014-06-26
Buna ziua. Am facut un sapun cu baza transparenta si pigment mineral albastru si a iesit o culoare asemanatoare cu acesta din imagine. Dar dupa aproximativ 2 saptamani in care l-am tinut nefolosit intr-un dulapior s-a decolorat si nu stiu de ce, sper sa ma ajutati. Si as vrea sa va mai intreb ce ingredient as putea folosi pentru a obtine un sapun cu miros de migdale. Va multumesc!
-
2013-12-09
Buna seara,
Am folosit si eu acest pigment la colorarea sapunului obtinut prin metoda "la rece" si sunt foarte multumita de puterea lui de colorare.
Observ ca dojajul indicativ este de 0,1 - 10% , intrebarea mea este: in sapun ce dozaj sa folosesc ? Spre exemplu, la 1000 grame de ulei in reteta, cat pigment e necesar pt colorare ? E benefic acest pigment sau poate usca pielea ?
Multumesc !